Tuuline Haldjasaar

reede, september 1

Tartuff vol 6

„ FC Venus”

Soome 2005 – 112 min
Režissöör: Joona Tena
Osades: Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Laura Malmivaara jt.

Ametlik: On 2005. aasta suvi ja kokkulepetel püsiva hapra suhetetasakaalu löövad paigast salaja soetatud 2006. aasta jalgpalli MM-i piletid. Mehed ei oska aga arvatagi, et nende kallid kaasad vasturünnakule asuvad. Kodukanad ajavad roosad dressid selga ja otsustavad sõlmida kihlveo - kui sügisesel sõpruskohtumisel võidavad nemad, jäävad mehed koju ja jalkaga on lõpp, kui aga naised kaotavad, maksavad nad ise piletid kinni ja ei virise enam kunagi meeste aeganõudva hobi üle.

Mitteametlik: Ei jõudnud seda vaatama, aga ülaltoodud kirjeldust lugedes arvan, et tegevus võiks kulgeda nii, et lõpptulemusena jääb sõpruskohtumine viiki ja naistele on jalgpall endale nii väga trenni ajal meeldima hakanud, et ostavad endale ka piletid ja lähevad meestega koos mänge vaatama. Ja saavad aegade lõpuni omavahel jube hästi läbi. Vms.

Hinnang: suurepärane-hea-keskpärane-kehv … Pole õigust hinnata.

Üks hea koht: Ei tea öelda.

„Volver”

Hispaania 2006 – 120 min
Režissöör: Pedro Almodóvar
Osades: Penélope Cruz, José Luis Alcaine jt.

Ametlik: Filmi keskmes trotsivad kolm generatsiooni naisi tuult, tuld ja isegi surma tänu headusele, julgusele ning mõõtmatule elujõule. Need on töötu abikaasaga jagelev ja teismelist tütart kasvatav Raimunda, tema juuksurist vanem õde Sole ning nende kadunud ema Irene, kes ennast aeg-ajalt ka omastele ilmutab. Pedro Almodóvari karjääri kõige publikusõbralikumat filmi pärjati tänavusel Cannes'i filmifestivalil parima stsenaariumi ja parima naispeaosatäitja auhindadega, neist viimase pälvis kogu 6-liikmeline ansambel.

Mitteametlik:

Hinnang: suurepärane-hea-keskpärane-kehv …

Üks hea koht: Tädi: "Sa oled nii kõhn! Sünnitasid juba ära?" - Raimunda: "Jah, 14 aasta eest." (tütar seisab kõrval) - Tädi: "Küll aeg lendab!"

---
Täiendan.