Tuuline Haldjasaar

pühapäev, oktoober 22

Šokolaadikooki?


Taigen:
5-6 dl Heleni täisterakaerahelbeid
200 g šokolaaditükke
200 g võid või margariini
2 ½ dl suhkrut
1 ½ dl jahu
3 muna

Glasuur:
25 g võid
150 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort

Või ja šokolaad sulatada aeglaselt nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segada. Munad ja suhkur kloppida tugevaks vahuks, lisada jahu koos kaerahelvestega. Seejärel segada šokolaad koos võiga ning kallata taigen määritud vormi. Küpsetada 175°c juures 30 minutit. Panna kook vajutuse alla jahtuma. Glasuuri tegemisel kuumutada rasvainet ja koort kuni auru tekkimiseni, seejärel lisada šokolaad. Jahutada segu vahetevahel segades. Kook katta šokolaadimassiga nii pealt kui ka külgedelt. Kaunistada.

Alguses tegimegi nii, aga lõpuks jõudis kook ikkagi ühte hunnikusse ühel vaagnal, kihiti taigen, külmutatud maasikad, riivitud õun jne. Ja peale läks ohtralt šokolaadi. Ja see tuli üsna magus, aga täitsa hea. See isegi nägi hea välja. Nii hea, et ma ei hakka rääkimagi, mida muud toimus. Üldkokkuvõttes olid Cordelia juures kohal igatahes Rotid, Rullmopsid ja Flyte'id. Hea üritus oli. Kuigi ma ei tea, kaua pärast seda vihmasajus perejalutuskäiku linnast välja mu saapad veel vastu peavad. Siiski, mis oli, oli hea.

---
Mingi hetk nägi asi igatahes selline välja.